پربیننده ها

مارا در فیس بوک دنبال کنید

اشراف روحانی در درزه

جناب روحانی! درحوزه‌ی مردم‌سالاری خود را با ما نزنید

۰۹ دلو ۱۳۹۸

 حسن روحانی: «آخر، انتخابات را الکترونیکی سازید! حتا افغانستان انتخاباتش را الکترونیکی ساخته است».

نویسنده: قنبر علی تابش

جناب روحانی! شما از شاخص های یک نظام مردم سالار بی خبر نیستید که الیکترونیکی شدن در شمار آن نیست و تنها یکی از ابزارها تسهیل کننده ای آن است. شما تنها در الیکترونیکی شدن با ما تفاوت ندارید. از چشم انداز مردم سالاری, ما و شما تفاوت های زیادی داریم. تفاوت اصلی ما و شما در بینادهای نظام های ما است. بنیاد نظام ما بر دموکراسی است اگرچه در عرصه اجراء هنوز مشکلات زیادی داریم اما بنیاد نظام شما در قرن بیست و یکم, بر تئوکراسی است.

ما یک قانون اساسی دموکراتیک داریم که در آن حقوق شهروندی و اهمیت تعیین کنندگی رای شهروندان, برسمیت شناخته شده است، اما در نظام ولایت فقیه شما از نظر مبنایی به رای مردم اهمیت داده نمی شود. در نظام شما اگر کل مردم ایران به یک نفر رای دهند و یک نفر با نام ولی فقیه آن را تأیید نکند، عملا هیچ است. در کشور شما جامعه به دو گروه خبرگان و بی خبران تقسیم شده اند. جمعی اندکی از ملایان به نام خبرگان از میان خویش یک ملا را به حیث رهبر و مدیر جامعه به صورت مادام العمر و مطلق العنان تعیین می کنند و این شخص چونان سلطانی, تا زنده است بر اساس میل و تشخیص شخصی خود بر مقدرات جامعه حکمفرما است.

ولی فقیه شما که توسط یک جمع اندک تعیین می شود حق دارد رقیبان خود را تحت عنوان مصلحت اسلامی به زندان بکشد و اعدام کند. یک بار سرنوشت آیت الله منتظری، مهدی کروبی، مهدی موسوی، مهدی هاشمی و همچنین سرنوشت مظاهره چیان در کهریزک را را به خاطر بیار؛ باز تفاوت نظام دموکراتیک افغانستان و نظام سلطانی جمهوری اسلامی ایران را درک خواهی نمود. در کشور شما نه تنها شخص اول, بلکه ریس جمهور نیز از طرف شورای نگهبان باید, تایید صلاحیت شود اگر جمع

اندک و تک بعدی شورای نگهبان صلاحیت یک شخص را تایید نکند او حتی اگر در حد هاشمی رفسنجانی, سید محمد خاتمی و فرزندان او باشد نیز مردود خواهد بود. جالب است که اعضای شورای نگهبان هم توسط خود رهبر انتخاب می شوند. جناب آقای روحانی مطابق قانون اساسی شما ولی فقیه از چنین اختیاراتی برخوردار است: «وظایف و اختیارات رهبری: تعیین فقهای شورای نگهبان. نصب عالیترین مقام قضایی کشور. فرماندهی کلی نیروهای مسلح به ترتیب زیر: نصب و عزل رئیس ستاد مشترک. نصب و عزل فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. تشکیل شورای عالی دفاع ملی، مرکب از هفت نفر از اعضای زیر: رئیس‌جمهور. نخست‌وزیر. وزیر دفاع. رئیس ستاد مشترک. فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. دو مشاور به تعیین رهبر. تعیین فرماندهان عالی نیروهای سه‌گانه به پیشنهاد شورای عالی دفاع. اعلام جنگ و صلح و بسیج نیروهای به پیشنهاد شورای عالی دفاع. امضای حکم ریاست جمهور پس از انتخاب مردم صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری از جهت دارا بودن شرایطی که در این قانون می‌آید باید قبل از انتخابات به تأیید شورای نگهبان و در دوره اول به تأیید رهبری برسد. عزل رئیس‌جمهور با در نظر گرفتن مصالح کشور، پس از حکم دیوان عالی کشور به تخلف وی از وظایف قانونی یا رأی مجلس شورای ملی به عدم کفایت سیاسی او. عفو یا تخفیف مجازات محکومیت، در حدود موازین اسلامی، پس از پیشنهاد دیوان عالی کشور» حالا پرسش من این است که جناب آقای روحانی شما به حیث ریس جمهور و نماینده منتخب مردم در این نظام جایگاه تان کجا است؟!

اگر آقای خامنه ای حکم ریاست جمهور شدن شما را امضا نکند، در عمل تمام آراء بدست آمده شما هیچ نیست؟! همین لحن خودت, ضمن تعریض به افغان ها, در عرصه سیاست داخلی و در پیشگاه ولایت فقیه سرشار از التماست است: «آخر، انتخابات را الکترونیکی سازید! حتا افغانستان انتخاباتش را الکترونیکی ساخته است». اگر تو منتخت مردمی پیش چه کسی عذر می کنی تا انتخابات را التکرونیکی سازد؟! چرا خودت چنین کاری نمی کنی؟! پس جناب روحانی درست است که شما یک امنیتی را در کشورتان برقرار کرده‌اید که ما نداریم. شما موشک ساخته‌اید که ما نساخته‌ایم.

شما در کشور ما دخالت می‌کنید که ما نمی‌کنیم. شما چنانید و ما چنین، اما از چشم‌انداز مردم‌سالاری, میان ما و شما تفاوت از زمین تا آسمان است. آزادی‌های که جوانان افغانستان از آن برخوردارند برای جوانان ایران شیرین‌ترین رؤیاها است. جوانان ما امیدوارند که تا 5 الی حد اکثر ده سال دیگر امنیت خویش را به دست آورند اما جوانان شما امید ندارند که تا 5 سال دیگر آزادی‌های مدنی خویش را به دست آورند. البته اگر شما بگویید ما در سایه لطف و عنایت ولی فقیه که سایه خدا در زمین است زندگی می‌کنیم که شما افغان ها و دیگر کشورها از این نعمت برخوردار نیستند ما می‌پذیریم اما در عرصه نظام دموکراتیک به نفع شما است هیچ گاه خود را (به قول بچه های کابل) با ما نزنید.