
هشدار جبهه مقاومت ملی در پیوند با انتقال طالبان پاکستانی به شمال افغانستان
۰۱ سرطان ۱۴۰۲
در حالی که منبع متعدد محلی و مردمی آغاز روند انتقال اعضای تحریک طالبان پاکستان را به شمال افغانستان تایید میکنند، جبهه مقاومت ملی افغانستان درباره پیامدهای منفی این اقدام بر امنیت منطقه بهویژه کشورهای آسیای میانه هشدار داد.
علی میثم نظری، مسئول روابط استراتژیک جبهه مقاومت ملی، در توییتی، انتقال اعضای تحریک طالبان پاکستان به استان تخار در شمالشرق افغانستان را خطری جدی برای امنیت کشور تاجیکستان و دیگر کشورهای آسیای مرکزی توصیف کرد و نوشت: «استقرار شمار گستردهای از تروریستهای تحریک طالبان پاکستان در امتداد مرز تاجیکستان در استان تخار تحولی نگرانکننده و مستلزم توجه جهانی است.»
جبهه مقاومت ملی که پیش از این نیز درباره تلاش طالبان برای حذف اقوام بومی ساکن مناطق شمالی افغانستان هشدار داده بود، در این بیانیه افزود: «تروریستهای طالبان که به پاکسازی قومی در این مناطق شهرت دارند، اکنون برای امنیت، تمامیت ارضی و حاکمیت تاجیکستان و دیگر جمهوریهای آسیای مرکزی تهدیدی مستقیم به شمار میروند.»
علی میثم نظری این توییت را در حالی منتشر کرد که منابع در شمالشرق افغانستان، یک هفته پیش در گفتوگو با ایندیپندنت فارسی، از استقرار حدود ۱۲۰ عضو مسلح تحریک طالبان پاکستان در شهرستانهای دشت قلعه، خواجه بهاءالدین و درقد استان تخار خبر داده بودنند. این منابع تایید کردند که این افراد به سلاحهای سبک و سنگین مجهزند و با خودروهای وانت وارد تخار شدهاند.
مسئول روابط استراتژیک جبهه مقاومت ملی در این توییت درباره انتقال اعضای تحریک طالبان پاکستانی به استان تخار هممرز با جمهوری تاجیکستان، ابراز نگرانی کرد و گفت که این کار «نهتنها درگیریهای چند دهه در افغانستان را طولانیتر میکند، بلکه ثبات و امنیت کل منطقه آسیای را به خطر میاندازد».
علی میثم نظری از کشورهای آسیای مرکزی و سایر کشورهای منطقه خواست که در مواجهه با پیامدهای این روند هشیارانه عمل کنند و عواقب ژئوپلیتیکی این تحولات را جدی بگیرند. او تاکید کرد: «بیثباتی آسیای مرکزی تنها به نفع گروههای تروریستی خواهد بود.»
در همین حال، جبهه آزادی افغانستان نیز پیش از این در بیانیهای درباره عواقب خطرناک استقرار اعضای تحریک طالبان پاکستان در شمال افغانستان هشدار داده و آن را تلاش طالبان برای حذف ساختار بومی این مناطق خوانده بود.
طالبان پس از سفر وزیر دفاع و رئیس اداره اطلاعات پاکستان به کابل در ماه ژانویه، به دولت پاکستان پیشنهاد کردند در صورتی که این کشور بودجه لازم را تامین کند، آنها حاضرند نیروهای تحریک طالبان پاکستان را که اطراف مرز پاکستان در خاک افغانستان مستقرند، خلع سلاح و به دیگر مناطق این کشور منتقل کنند.