پربیننده ها

مارا در فیس بوک دنبال کنید

غنی در طیاره

قربان! بی‌خلطه فیر نکنید ـ نیمروزی‌ها رئیس‌جمهوری به‌وعده‌هایش وفا نکرده است

۰۶ اسد ۱۳۹۹

 محمداشرف غنی، رییس جمهور کشور، برای شرکت در مراسم انتقال نخستین محموله صادراتی افغانستان از طریق بندر چابهار به هند، به نیمروز رفته است.

:روزنامه آن لاین سیاه سفید

رییس‌جمهور غنی در سفرش به ولایت نیم‌روز، می‌گوید که حکومت افغانستان در گفت‌وگوهای صلح با گروۀ طالبان از موقف ضعیت وارد نخواهد شد.

آقای غنی در سخنرانی‌اش در میان شماری از مقام‌های و باشنده‌گان ولایت نیم‌روز تأکید کرد که جمهوریت و نیروهای مسلح کشور در گفت‌وگوهای صلح قابل معامله نخواهند بود.

او در این باره گفت: «بر سر جمهوریت معامله نمی‌کنیم. بر افغانستان معامله نمی‌کنم. خبر این است که ما بر سر جمهوریت افتخار می‌کنیم.»

رییس‌جمهور در بخش دیگر از سخنانش، به باشنده‌گان ولایت نیم‌روز وعده داد که کار ساخت بند کمال خان تا چهار ماه دیگر تکمیل می‌شود و این پروژۀ کلان ملی باعث بهبود زنده‌گی مردم نیمروز خواهد شد: «چهار ماه بعد انشاالله و تعالی کانال بند کمال خان پر خواهد بود و بعد از این همیشه پر خواهد بود.»

در این سفر، امرالله صالح، معاون نخست ریاست‌جمهوری نیز آقای غنی را همراهی می‌کرد. او تأکید کرد که طالبان باوجودی‌که خشونت‌ها را افزایش داده‌اند، اما هیچ دستاوردی نداشته‌اند: «امسال این‌ها تلاش بسیار زیاد کردند – به‌ویژه بعد از توافق‌نامه دوحه. فکر می‌کردند که با بیرون شدن امریکاییان می‌توانند دست‌آوردهایی داشته باشند؛ گاهی شده در یک هفته تا صد حمله انجام داده‌اند اما پیشرفت نداشته‌اند.»

با این همه، باشنده‌گان نیم‌روز می‌گویند که رییس‌جمهور به وعده‌های پیشین خود در برابر آنان عمل نکرده‌است.

باز محمد ناصر، رییس شورای ولایتی نیم‌روز گفت: «در سفر پیش، شفاخانۀ صدبستر ما تا به‌حال که پنج سال است، همانطور مانده‌است.»

رییس‌جمهور غنی در حالی از حفظ جمهوریت و نیروهای امنیتی در گفت‌وگوهای با طالبان سخن می‌زند که تاکنون به‌علت رها نشدن زندانیان طالبان زمان آغاز گفت‌وگوهای میان افغانان مشخص نیست. به همین ترتیب طالبان حمله‌های شان را در شماری از ولایت‌های کشور افزایش داده‌اند و تلفات نیروهای امنیتی نیز بیشتر شده‌است.

بندر چابهار در ماه عقرب ۱۳۹۶ از سوی مقامات افغانستان، ایران و هند افتتاح شد. نقش این بندر در توسعه روابط تجارتی میان این سه کشور مهم توصیف شده است.